Canvi de nom de vehicle

Acabes de transferir un vehicle i necessites canviar la titularitat? Molts cops, els tràmits amb les institucions públiques no són senzills i convé confiar en especialistes que siguin capaços d’agilitzar els tràmits i evitar problemes o imprevistos. Som Gestio s’ocupa de tots els processos requerits per canviar el titular d’un vehicle a Olesa de Montserrat i altres zones properes al Baix Llobregat.

T’expliquem quins són els requisits, terminis i passos a seguir per fer els diferents tràmits per transferir un vehicle de manera oficial, és a dir, amb el canvi de titularitat i tots els documents en regla.

Canviar el titular d'un cotxe

Quins són els passos per canviar el titular d’un cotxe o moto? Quina documentació es necessita i on es presenta la sol·licitud formal? T’ho expliquem, pas a pas.

En el cas que siguis la persona que compri el vehicle de segona mà la normativa dóna un termini màxim de 30 dies per fer el canvi de titular. Aquest termini comença a córrer des que se signa el contracte. En efectuar tots els tràmits, s’expedeix per al comprador un nou permís de circulació. Per això, segui tenir la ITV al dia.

Es pot fer el canvi sense problemes?

Abans de començar amb el procés, us has d’assegurar que no té cap limitació provinent del Registre de Béns Mobles. També assegura’t que l’impost al permís de circulació està al dia i que no hi ha infraccions pendents de ser resoltes ni, per descomptat, embargaments implícits. Tot això us evitarà problemes innecessaris.

titular cotxe canviat

Sol·licitar cita a la Prefectura Superior de Trànsit

Hauràs de demanar cita prèvia a la direcció de trànsit per poder realitzar el tràmit. A més, has de tenir en compte que necessitaràs documents específics: notificació de venda (la factura de la compra o el contracte de compravenda del vehicle), permís de conduir, DNI o passaport del comprador i del venedor (en el cas del venedor n’hi ha prou amb una fotocòpia), justificant de pagament o justificant d’exempció de pagament del Impost de Transmissions Patrimonials que hagi estat liquidat a la Comunitat Autònoma del comprador.

Abonament de taxes de canvi de titularitat d'un cotxe

Per poder presentar el canvi de titularitat d‟un cotxe hem d‟abonar unes taxes. El preu és de més de 27 euros. En el cas de Ceuta, Melilla, les Canàries i les Balears cal pagar un suplement d’uns 8´5 euros per causes de mobilitat.

Presentació formal

Presentació formal del model 620, informe del vehicle i tota la documentació a la direcció de trànsit pertinent perquè pugui ser tramitat per la Direcció General de Trànsit (DGT). També es pot fer per Internet, a la web de la DGT.

Ho fem per tu

Vols assegurar-te un procés àgil i sense traves? O simplement no tens temps o coneixements per fer el tràmit? Prefereixes que una empresa especialitzada se n’ocupi? Som Gestio es pot fer càrrec de tot el procés, de principi a fi, per exercir el canvi del titular del vehicle a Olesa de Montserrat i localitats properes a Olesa de Montserrat i localitats properes.

Si necessites un pressupost per a aquest servei o més informació concisa, no dubtis a trucar-nos. Contacteu ara i us informem sobre els nostres serveis i sobre el procés per canviar la titularitat d’un cotxe, d’una motocicleta o d’un altre vehicle que hagi passat per una operació de compravenda.